Suodatus – terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi

Useat ihmiset ovat herkkiä pölylle - Nilfisk-imuria käyttämällä voit hengittää helpommin.

Altistumme ilmassa leijuville partikkeleille kaikkialla kotonamme, koska kaikkialta irtoaa partikkeleita: ihmisen ihosta, kirjoista, savusta, verhoista, lemmikeistä, elektronisista laitteista jne. - lisäksi on vielä ulkoa tulevat pölypartikkelit ja siitepöly, jotka kulkeutuvat sisälle huomaamattamme. Ihmiskehossa on omat suodattimensa nenässä, keuhkoissa ja keuhkoputkissa, estämässä liiallista pölyn kulkeutumista elimistöön ja lisäksi apunamme ovat korvaamattomat pölynimurit.

Kaikista pölynimureista muodostuu ilmaa, joka kulkee suodattimen läpi ennen kuin se vapautuu sisäilmaan. Suodattimet eivät ole kuitenkaan vain suodattimia, ja osa partikkeleista on niin pieniä, että ne pääsevät suodattimen läpi ja kulkeutuen takaisin sisäilmaan. Me emme ehkä tunne sitä - toiset ihmiset ovat herkempiä kuin toiset. Pöly ei ole hyväksi terveydelle, ja astman sekä allergioiden lisääntyessä on varmasti hyvä käyttää imureissa EPA tai HEPA- suodattimia. Nilfiskin pölynimuri valikoimissa on molempia suodatin vaihtoehtoja.

HEPA tulee sanoista High Efficiency Particulate Air. Se on suodatusjärjestelmä, joka tarjoaa viisi suodatusluokkaa HEPA 13 - HEPA 14. Näissä luokissa voidaan vangita mikroskooppisia partikkeleita tupakansavusta sekä pölypunkkeja – joista jälkimmäinen on usein pölyallergian laukaiseva tekijä – ja palauttaa suodatettu ilma takaisin puhtaampana kuin se oli. Suodattimet joiden luokitus on alle HEPA 13, kutsutaan EPA suodattimiksi ja näiden luokat ovat E10 – E12.

HEPA- tehokkuus on testattu ja se osoittaa, että HEPA 14 pystyy vangitsemaan 99.995 % kaikista partikkeleista ja vain 5 partikkelia yhdestä miljoonasta jää litraan ilmaan käytettäessä HEPA 14 -suodatinta. Nilfisk tarjoaa HEPA- suodattimia kaikissa luokissa – mukaan lukien HEPA 14, joka on markkinoiden paras suodatusteho.

​​