Nilfisk Extreme ja Nilfisk Power -imureille on myönnetty ECARF-laatustandarimerkki


21.10.2011 0:00

/upload/consumer/extreme_all_colours-print (2).jpgNilfisk Extreme ja Nilfisk Power -imureille on myönnetty ECARF-laatustandarimerkki, joka voidaan myöntää erityisesti allergisille ihmisille sopiville tuotteille ja palveluille

Merkin on myöntänyt voittoa tavoittelematon järjestö ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Sertifikaatin saaneissa imureissa on erityiset 13 ja 14 -luokan HEPA (High Efficiency Particulate Airfilter) -suodattimet. Eurooppalaisessa suodatinluokituksessa käytetään luokkia 1-17 kuvaanmaan suodatintehokkuutta imurin ollessa käytössä; mitä suurempi luku, sitä suurempi suodatustehokkuus. Suodattimet poistavat allergiaa aiheuttavat ainesosat  kuten pölypunkin munat ja ulosteet, siitepölyn, savuhiukkaset ja hienojakoisen pölyn matoista ja muista huonekaluista sekä ilmasta. Imureilla, joilla on ECARF-merkki, on suurempi suodatustehokkuus kuin 99,95 %. “Jokaisessa kotitaloudessa piilee suuria määriä allergiaa laukasievia tekijöitä. Ihmiset, jotka ovat herkkiä kodin pölylle voivat vähentää allergiset reaktiot minimiin käyttämällä ECARF-sertifioituja Nilfisk-imureita, ja parantaa siten elämänlaatuaan" kertoo ECARF-järjestön johtaja Professori Torsten Zuberbier.

Nilfisk perustettiin Tanskassa 1906 ja se on nykypäivänä yksi maailman johtavista siivouskoneiden valmistajista.

 

Mikä on ECARF ?

Euroopan allergiatutkimuskeskus (European Centre for Allergy Research Foundation ECARF) on myöntänyt ECARF-laatumerkkejä tarkkaan määriteltyjen kriteerien pohjalta jo vuodesta 2006.  Merkki myönnetään tuottelle tai palvelulle, jonka voidaan osoittaa merkittävästi parantavan allergiasta kärsivien ihmisten elämää. ECARF tukee myös allergiatutkimusta, kuten myös allergiasairausten hoitojen parantamisaloitteita Euroopan tasolla.