Tarpeettomien pölynimurien kierrätyskampanja tuottaa taidevalaisimia


9.5.2016 12:44Vanha tai tarpeeton pölynimuri voi nyt saada uuden elämän kierrätysmateriaalista valmistettuna taidevalaisimena. Teokset myydään kesällä nettihuutokaupassa, jonka tuotoilla lahjoitetaan puhtautta yleisön valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Nilfisk käynnistää Suomessa kierrätyskampanjan, jonka aikana tarpeettomat pölynimurit voi palauttaa Expert-myymälöihin. Kampanja-aika on 9.5.–20.5.

Osasta pölynimureita valmistetaan 50 taidevalaisinta, jotka myydään avoimessa nettihuutokaupassa. Huutokauppasivusto avataan kesäkuun puolivälissä. Nilfisk on sitoutunut lahjoittamaan teosten ostohinnan arvosta siivousvälineitä ja -laitteita kohteeseen, jossa niistä on akuutti pula. Yleisö saa valita kohteen äänestämällä. 

– Kampanjan tavoitteena on tehdä maailmasta vähän puhtaampi paikka. Monissa suomalaiskodeissa epäsiisteyttä aiheuttaa ylimääräisten ja rikkinäisten tavaroiden säilytys. Yhden itselle turhan tavaran voi nyt laittaa tuottamaan hyvää muille, joilla on pulaa monista asioista, myös puhtaudesta, toteaa Nilfiskin toimitusjohtaja Jari Kaapeli.

Ostamalla kierrätysmateriaalista valmistetun taidevalaisimen yritykset ja yksityiset ihmiset voivat osallistua herättämään keskustelua kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä.

Käyttöesine muuntuu taideteokseksi
– Koska imuri on arkinen käyttöesine, sen muotoiluun kiinnitetään harvemmin huomiota. Muotoilulla on kuitenkin suuri merkitys sille, kuinka hyvin imuri puhdistaa, kestää käyttöä ja täyttää tehtävänsä arjessa. Sustainable Art -kampanjalla haluamme nostaa esiin käyttöesineiden muotoilua ja sitä, kuinka kierrätysmateriaaleista voi luoda jotain aivan uutta, Kaapeli perustelee.

Valaisimet valmistetaan talkootyönä työpajassa 21.5, johon kutsutaan nuoria taiteilijoita ja muotoilijoita tutustumaan kierrätysmateriaalien käyttöön taiteen teossa. Työpajaa vetävät kokeneet kuraattorit, jotka ovat olleet tuottamassa muun muassa Flow-festivaalia. Työpajassa syntyvät valaisimet tuovat arjen osaksi taidetta ja taiteen osaksi arkea.

Kaikki taidevalaisimet tulevat yhtä aikaa esille Tikkurila Festivaalin ravintolamaailmaan. Suomen eturivin artisteja vilisevä tapahtuma järjestetään Hiekkaharjun urheilupuiston alueella Vantaalla 22.–23.7.

Lisätietoja kampanjasta: sustainableart.fi​​