Historiaa

"Nilfisk pölynimurin omistamisesta tuli pian keskiluokkaisen elämäntavan symboli..."

Aivan ensimmäinen Nilfisk, joka oli myös ensimmäinen sähköinen imuri Euroopassa, otettiin käyttöön vuonna 1910 – sen kehitti ja patentoi tanskalainen sähköteknikko Peter Andersen Fisker. Imuri painoi 17,5 kiloa ja oli melko kallis. Imuri oli absoluuttista luksusta - ja erittäin haluttu tavara, varsinkin kun kokolattiamatosta oli tulossa uusi tyylikkään sisustuksen trendi.

Innovatiivinen ajattelu oli kärsinyt inflaation kahden maailmansodan aikana, mutta kun elämä asettui toisen maailmansodan jälkeen, moderneista mukavuuksista tuli kova kysyntä. Nilfisk pölynimurin omistamisesta tuli pian keskiluokkaisen elämäntavan symboli – kuin auton omistamisesta. Vanhan Nilfisk-imurin pystyi jopa vaihtamaan osana uuden mallin ostoa - maksu malli pantiin käytäntöön, jotta keskivertokuluttajallakin olisi varaa imuriin. Käytetyt pölynimurit huollettiin ja myytiin sitten käytettyinä, jolloin yhä usemmalla ihmisellä oli mahdollisuus hankkia Nilfisk.

Sukupolvien ajan nimi Nilfisk on tarkoittanut enemmän tai vähemmän pölynimuri-sanaa. Isoäidiltä äidille, äidiltä tyttärelle, Nilfisk on kuin perheenjäsen. Kaikilla itseään kunnioittavilla perheillä oli Nilfisk ja monen monta vuotta imuri säilytti alkuperäisen muotoilunsa. Nilfisk on kulkenut pitkän tien vuodesta 1910. Suunnittelu on kehittynyt ja imurista on tullut kompakti ja tilaa säästävä ja toiminnallisia ominaisuuksia on lisätty. Paino on vähentynyt huomattavasti, ja tänään Nilfisk tuoteperhe on kasvanut ja laajentunut muille puhdistuksen alueille.